f in

01 542 56 38

Preverite urejenost svojega obveznega in DZZ zavarovanja z mobilnim telefonom

V ponedeljek, 14. novembra 2013, je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije na novinarski konferenci predstavil zanimivo in praktično novost, ki jo je razvil v sodelovanju z zavarovalnicami za prostovoljna zdravstvena zavarovanja. Rešitev omogoča preverjanje podatkov o urejenosti zdravstvenega zavarovanja s pošiljanjem SMS sporočila.

Sedaj lahko hitro in enostavno preverimo urejenost svojega obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja kar preko mobilnega telefona, kar je še posebej pomembno pred obiskom zdravnika ali lekarne. Prav tako je nova storitev dobrodošla za aktivne zavarovance, ki pogosteje spreminjajo svoj status ali zaposlitev. S preprostim SMS sporočilom lahko zelo enostavno sami preverijo, ali jih je zavezanec (delodajalec…) prijavil v zavarovanje. Zavarovanim osebam je omogočen vpogled v podatke o urejenosti obveznega zdravstvenega zavarovanja, o urejenosti dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in morebitnem zadržanju pravic v primeru neplačila prispevkov samostojnih zavezancev.

Postopek je enostaven: na telefonsko številko 031 771 009 pošljemo SMS sporočilo z vsebino ZZ, ki ji pripišemo še našo devetmestno ZZZS številko iz kartice zdravstvenega zavarovanja (na primer ZZ123456789). Vrnjeno sporočilo vključuje podatke o urejenosti zavarovanja oziroma opis napake, če podatkov ni mogoče pridobiti. Preverjanje urejenosti zdravstvenega zavarovanja s pošiljanjem SMS sporočila je mogoče iz vseh domačih mobilnih omrežij, ni pa mogoče med gostovanjem v tujih omrežjih. Uporabnik plača vsako poslano SMS sporočilo po veljavnem ceniku svojega mobilnega operaterja, vrnjena SMS sporočila pa so brezplačna.

Naši partnerji